وجود یک موضوع فعالیت برای شرکت اصل اول برای ثبت شرکت می باشد و تا زمانی که ندانیم در چه موضوعی می خواهیم فعالیت کنیم شرکت که نه حتی نمی توانیم کاری اقتصادی و تجاری بصورت حقیقی انجام دهیم . به همین منظور افراد اغلب بر اساس دانش و تخصص خود نسبت به انتخاب موضوع فعالیت شرکت اقدام کرده و در راستای این موضوع فعالیت و اهداف شرکت خود را برنامه ریزی می نمایند .
با انتخاب موضوع است که می توان قالب شرکت را انتخاب کرد. در واقع هنگامی می توانیم یک قالب خوب برای شرکتمان داشته باشیم که هم موضوع شرکت را مشخص کرده باشیم و هم شرکا و هم میزان اعتبار و سرمایه شرکتمان را مشخص کرده باشیم .
برخی از موضوعات شرکت ها را می توان با سرمایه کم و یا بدون نیاز به سرمایه اولیه راه اندازی کرد و برخی از این موضوعات را می توان بنا بر اعتبار نفرات شرکت مدیریت نمود ولی برخی از موضعات شرکت نیاز به سرمایه سنگین و زیادی دارند که از عهده دو تا چند نفر به راحتی بر نمی آید و حتی با دریافت تسهیلات توسط خود نفرات شریک هم نمی توان به راحتی سرمایه را تهیه نمود.
قانون گذار هم با توجه به این نکته و همچنین با توجه به اهمیت موضوعاتی که سرمایه زیادی نیاز دارد پیش بینی های لازم را انجام داده و برای این موضوعات شرکت های سهامی عام را در قانون تعریف و حدود آن را مشخص کرده است .
شرکت های سهامی عام برای موضوعات ملی و فراملی در نظر گرفته شده و اغلب پیرامون فعالیت ها و موضوعاتی می چرخند که به سرمایه عظیم و زیادی نیاز دارند و تهیه این سرمایه از عهده سایر انواع شرکت ها اغلب بر نمی آید . این شرکت ها بیشتر سرمایه خود را از طریق فروش سهام به مردم تامین می نمایند .
اگر به خوبی به اطرافتان نگاه کنید برخی از شرکت هایی را می بینید که به نظر ساختار های بسیار گسترده و عظیمی دارند و ایجاد این تشکیلات با آن همه چرخش مالی نمی تواند به راحتی انجام پذیر بوده باشد . این شرکت ها در ابتدا با سرمایه کم شروع کرده اند و یا سرمایه خود را با فروش سهام به مردم تامین نموده اند .
شرکت های بزرگ پتروشیمی ، شرکت های نفتی ، شرکت های استخراج معادن ، شرکت های وارداتی و صادراتی زرگ و … اغلب از این نوع شرکتها هستند .
اما شرکت های سهامی عام از نوع شرکت های سهامی سرمایه ای می باشند که باید توسط حداقل 5 نفر سهامدار در ابتدا با تادیه حداقل 20 درصد سرمایه اولیه مورد نیاز که 500 هزار تومان می باشد شکل می یگرند . این سرمایه در قطعات مساوی و کوچک سهام تقسیم می شود و بنا به میزان سرمایه هر یک از سهامداران در بین آنها تقسیم می شود. از مقدار تعیین شده سرمایه باید الزاما 35 درصد در همان ابتدا در حساب شرکت در نزد یکی از بانک ها سپرده گذاری شود .
سپس باید نحوه فروش سهام و تادیه مبلغ سهام مشخص شده و طرح پذیره نویسی آماده شود . از طریق پذیره نویسی و اعلام همگانی سهام شرکت باید به مردم عادی فروخته شود . بیش از نیمی از سهام شرکت های سهامی عام باید به مردم واگذار شده باشد . در طرح پذیره نویسی باید میزان سرمایه مورد نیاز هم مشخص شود و این طرح باید توسط مجمع عمومی فوق العاده تصویب شده باشد .
بنابر این موضوعاتی که سرمایه زیادی را می طلبند با ثبت شرکت در قالب شرکت سهامی عام به راحتی می توانند سرمایه مورد نیاز شرکت را در همان بدون امر به میزانی که نیاز دارند از طریق عموم مردم تادیه نموده و در صورت نیاز به افزایش سرمایه در هر زمان می توانند با بالا بردن مبلغ اسمی سهام و یا با اضافه کردن سهامدار از طریق پذیره نویسی جدید سرمایه شرکت را اضافه نمایند .
تنها باید به این نکته توجه داشته باشید که قوانین و مقررات شرکت های سهامی عام بسیار پیچیده و از حساسیت زیادی برخوردار هستند و زیر نظر تعداد زیادی سهامدار خواهند بود و هر گونه اشتباه در نحوه ثبت و موارد حقوقی و قانونی شرکت می تواند حق افراد زیادی را پایمال کرده و یا باعث شکست و عدم توفیق طرح و موضوع شرکت بشود .
برای ثبت شرکت سهامی عام بهتر است روی تخصص کارشناسان و متخصصین ثبت شرکت و ثبت برند نوبل حساب کرده و امور ثبتی و حقوقی خود را به راحتی به دست توانای کارشناسان خبره این شرکت واگذار نمایید .