ثبت تغییرات
ثبت تغییرات شرکت
از شاخصه های اصلی انواع شرکت های موجود چه در ایران و چه در سایر کشور های دنیا تغییر و تحولاتی است که در اصل و اساس این شرکت ها صورت می گیرد که در واقع نبود این تغییرات نشان دهنده عدم پویایی و یا ثبات شرکت بوده و در بسیاری از مواقع باعث ابطال شرکت ها می شود. چرا که برخی از شرکت ها اساس نیاز به تغییرات برای حفظ نظام ساختار خود دارند.
از این رو تغییرات در شرکت ها به عنوان عامل مهم و تعیین کننده در قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران هم پذیرفته شده و شرایط و ویژگی ها و در واقع قوانین تغییرات شرکت ها به تفصیل در قانون اورده شده است. بسته به نوع شرکت که از شرکت های سرمایه ای و یا اشخاص باشد این تغییرات متفاوت پیش بینی شده ولی انچه که مسلم است لزوم ثبت این تغییرات در اداره ثبت شرکت می باشد. البته این بدین معنی نیست که همه فعالیت ها و تغییرات شرکت ها باید با اطلاع اداره ثبت شرکت ها انجام شود ولی انچه که با جامعه و مشتریان و یا افراد ذی نفع در ارتباط باشد و بر روی این جوامع بتواند اثر گذار تشخیص داده شود باید ضمن ارائه مدارک لازم در اداره ثبت شرکت ها اعمال و همچنین به عنوان اخرین تغییرات شرکت در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیر الانتشار حداقل به چاپ رسیده و در سیات رسمی شرکت نیز اطلاع رسانی شود.
عمده تغییر و تحولات شرکت ها که باید با اطلاع اداره ثبت شرکت ها انجام شود و در این اداره در واقع ثبت شود عبارتند از :
- افزایش سرمایه
- کاهش سرمایه
- نقل و انتقال سهام یا سهم الشرکه
- تغییر موضوع
- تغییر محل شرکت
- انحلال شرکت
- تاسیس شعبه
- انتخاب یا تغییر اعضاء هیئت مدیره
- انتخاب یا تغییر بازرس
- انتخاب یا تغییر صاحببین امضاء مجاز
- تبدیل شرکت به نوع دیگر شرکت ها
رشد و توسعه شرکت ها و انواع معاملات و قراردادهای شرکت باعث می شود که شرکت در طول زمان فرایند ثابتی نداشته باشد. گاها موسسین به این نتیجه می رسند که باید برای اینکه بتوانند در موضعات جدیدی وارد شوند و بتوانند بر قدرت و اعتبارش شرکت اضافه نمایند با ایجاد اضافه ارزش سهام و یا افزودن سهامدار در شرکت های سهامی و یا با افزودن شریک جدید و یا بالابردن مبلغ اسمی سهم الشرکه در شرکت های غیر سهامی و اشخاص سرمایه شرکت را افزایش دهند .
گاهی نیز رکود جامعه و تجارت و عدم موفقیت های پی د رپی شرکت در خصوص برخی از تعهدات و خواسته های شرکت باعث می شود مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده تصمیم به کاهش سرمایه شرکت با کاهش مبلغ اسمی سهام و یا خارج کردن برخی از سهامداران در شرکت های سهامی و یا کاهش میزان سهم الشرکه و یا خارج کردن برخی شرکا در شرکت های اشخاص میزان سرمایه شرکت را تا حد قابل قبول کاهش دهند.
در کل مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده متولی تصمیمات اصلی برای انجام هر گونه تغییر در شرکت های می باشد. از این رو در صورت نیاز به هر گونه تغییر و تحولی در ساختار شرکت که معمولا در اساسنامه و یا شرکتنامه ذکر شده است باید هیئت مدیره از مجمع عمومی دعوت نموده تا تصمیمات مرتبط با تغییرات اتخاذ شود.
این مجمع باید با حداکثر نفرات یعنی 75 درصد از اعضا تشکیل شده و نسبت به تغییرات رای گیری و اتخاذ تصمیم نماید. در صورت نهایی شدن تصمیم باید موضوع تصمیمات در قالب صورتجلسه ای با درخواستی مبنی بر اعمال تغییرات برای اداره ثبت شرکت ها ارسال شود و پس از ان این تغییرات اگهی شود.
تقریبا تمامی تغییرات شرکت را می توان حاصل از خواست و اراده موسسین دانست که برای عملکرد بهتر شرکت در نظر گرفته می شود. مثلا افزایش سرمایه در راستای ایجاد توان بالاتر شرکت ، کاهش سرمایه به منظور حفظ توان فعلی شرکت، نقل و انتقال سهام برای اعتبار و جان تازه دادن به شرکت ، تغییر ادرس برای ایجاد محیط های بهتر برای کسب و کار و یا بازار بهتر و ... می باشد.
اما برخی از تغییرات شرکت الزامی است و نبود این تغییرات می تواند حیات شرکت را تحت الشعاع قرار دهد.
مثلا در شرکت های سهامی باید در هر دو سال نسبت به تعیین مدیران و یا تمدید مدت اعتبار مدیریت انها اقدام شود. همچنین تعیین بازرس اصلی و علی البدل از موضوعاتی است که باید هر دو سال یکبار در شرکت انجام شود. به این منظور باید هیئت مدیره از مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده دعوت نمایند تا در تاریخ های مشخص شده نسبت به تشکیل جلسه و تعیین نفرات جدید و یا تمدید دوره مدیریت و بازرسی این افراد اقدام شود.
همچنین در صورتیکه یکی از نفرات هیئت مدیره شرکت و یا سهامداران اصلی شرکت دچار مشکلاتی شد که نتواند دیگر در سمت خود فعالیت نماید ( مثلا فوت کرد) باید مجمع فورا تشکیل و فرد جایگزین انتخاب شود و یا نسبت به سهام بلاتکلیف فرد در خصوص ورثه سهامدار تصمیمات اتخاذ شود.
در شرکت های اشخاص نیز در صورتیکه هر یک از شرکا درخواستی داشته باشد مبنی بر خروج از شرکت و یا رسیدگی به برخی از موضوعات باید جلسه تشکیل و در صورت توان رضایت فرد حاصل و در غیر اینصورت باید تغییرات مورد درخواست او بخصوص اگر با ارائه دادخواست های منطقی و حقوقی باشد اقدام شود.
از طرفی ممکن است به دلایلی همچون افت ارزش سهام و یا ورشکستگی و عدم توان برای پاسخگویی به تعهدات شرکت به حکم دادگاه شرکت منحل شود. در این صورت هم باید مجمع الزاما تشکیل و پایان کار شرکت را اعلام نماید. هر چند در برخی از مواقع مجمع می تواند تغییرات قالب شرکت را مثلا در شرایط افت میزان سهام و توان سرمایه ای شرکت درخواست نماید.
برای ثبت تغییرات شرکت نیازدارید تا با مشاورینی توانا همراه باشید. موسسه حقوقی ثبت شرکت و ثبت برند نوبل شما را برای اتخاذ بهترین تصمیم ها و همچنین برای انجام امور حقوقی مربوطه همراهی خواهد کرد. برای انجام هر نوع تغییرات با موسسه ثبت شرکت و ثبت برند نوبل تماس بگیرید.