همواره برای به وجود آمدن یک شرکت باید حداقل دو نفر و حداکثر تعداد زیادی با هم شراکت کنند و به تنهایی نمی توان شرکتی را تاسیس کرد . شرکت همانگونه که از نامش برآورد می شود یک کار تیمی و جمعی است و به دلیل همین شراکت است که نام شرکت را بر آن قرار داده اند .
اما شرکت های با مسئولیت محدود از نوع شرکت هایی هستند که برای تاسیس آن باید حداقل دو نفر با هم قرار مشارکت گذاشته باشند. البته این تعداد محدودیتی ندارد و می تواند تا هر اندازه که شرکا بخواهند تعداد شریک در این شرکت ها را افزایش داد . شرکت های با مسئولیت محدود و یا هر نوع شرکت دیگری برای اینکه شراکت انها حفظ شود و مشکلات و اختلافات احتمالی و آتی سراکت آنها را به هم نزند باید مطابق با یک سری اصول و قوانین با هم شراکت کنند .
حساسیت شراکت شرکا در شرکت ها به حدی است که قانون نتوانست هبه راحتی از کنار آن عبور کند و بسیاری از موارد و بند های قانون به نحوه شراکت در شرکت ها اختصاص داده شده است .
برای تاسیس شرکت ابتدا باید شرکا با هم جلسه ای گذاشته و توافق نامه و یا تفاهم نامه ای را امضاء و در خصوص تمامی موراد شراکتشان با هم توافق نمایند . سپس باید جلسه ای تشکیل شود تحت نام جلسه مجمع عمومی موسسین که در واقع همه این شرکا با هم در جلسه ای حضور پیدا خواهند کرد و در آن در خصوص تمامی ابعاد و نحوه شراکت و سرمایه و … توافق می کنند.
این موضوعات باید در شرکتنامه به صراحت قید شود. در واقع تنظیم شرکتنامه برای شرکت های با مسئولیت محدود یک الزام است. این سند حاوی توافقات شرکا در خصوص میزان سرمایه هر فرد در شرکت ، سهم الشرکه تعلق گرفته به او ، نحوه شراکت ، میزان مسئولیت هر فرد ، نحوه تقسیم سود و زیان ، مدیریت شرکت و … می باشد . شرکا باید دقت نمایند که هر گونه توافق و خواسته ای در این شرکتنامه آورده شود تا بعدا بتوانند نسبت به آن مدعی بوده و قانونا در خصوص خواسته های خود اقدام نمایند .
حتی مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره نیز باید در جلسه مجمع عمومی موسسین تعیین شوند . هر چند در شرکت های با مسئولیت محدود مدیریت محدودیتی ندارد و تا زمانیکه همه شرکا نسبت به اموز اجرایی و نحوه مدیریت مدیران رضایت داشته باشند می تواند یک مدیر به سمت خود ادامه دهد . بهتر است مدیر در بین خود شرکا انتخاب شود هر چند در صورت توافق همه شرکا می تواند مدیر خارج از این شرکا هم باشد و الزامی در این خصوص وجود ندارد .
سرمایه مورد نیاز برای تاسیس شرکت یک سرمایه اعلامی به میزان حداقل 100 هزار تومان می باشد . به این صورت که فردی که به عنوان مدیر عامل تعیین شده است به هر میزان که سرمایه از طرف شرکا اعلام شود را تعهد می کند و در زمانی که در این تعهد مشخص شده وجود تعهد شده را بصورت نقدی و یا غیر نقدی تادیه می کند . آورده های غیر نقدی باید تقویم شود ولینکن اگر شرکا با هم تفاهم داشته باشند نیازی به کارشناس رسمی دادگستری نیست و می توانند خودشان هم موضوع آورده را تخمین زده و تقویم نمایند .
شرکا می توانند نسبت به تعیین بازرس هم اقدام نمایند و یا اینکه این کار را بصورت توافقی بین خودشان مرتفع کنند . به این صورت که یک تا چند نفر که معتمد همه هستند بر امور نظارت کنند و گزارشاتی را برای مجمع ارائه نمایند .
شراکت در شرکت های با مسئولیت محدود محاسن زیادی دارد که بزرگترین حسن آن محدود بودن مسئولیت هر فرد می باشد . هر یک از شرکا در شرکت فقط به اندازه سرمایه ای که می آورند مسئولیت دارند و نیازی هم نیست بیش از آن را پرداخت نمایند . معمولا تقسیم سود هم در این شرکت ها بر اساس همان سهم الشرکه و سرمایه شرکا مشخص می شود . البته ممکن است به هر دلیل تصمیم شرکا بر این باشد که فردی در بین شرکا سود کمتر و یا بیشتری را دریافت نماید که این موضوع در صورت توافق همه شرکا کاملا قانونی خواهد بود .
به نظر شراکت در شرکت های با مسئولیت محدود بیشتر به گرد هم آیی عده ای برای شراکت در تخصص و ایده ها می ماند که چندان افراد شریک درگیر امور اجرایی و مسئولیت های شرکت نمی شوند و مسئولیت زیادی هم در شرکت بر عهده ندارند . هر چه سرمایه افراد در شرکت بیشتر باشد تعهدات هم به نسبت بیشتر می شود .
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود به عنوان یکی از بهترین انواع قالب های شرکتی در ایران بهتر است با تماسی با کارشناسان و متخصصین ثبت شرکت و ثبت برند نوبل و دادن یک وکالتنامه به ما این مهم را بر عهده ما بگذارید تا در کم ترین زمان و با بهترین شکل شرکت شما به ثبت برسد .