وجود بلایای مختلف طبیعی و غیر طبیعی در سال های دور و عدم توانایی اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به پرداخت خسارت های ناشی از این اتفاقات باعث به وجود امدن شرکت ها و افرادی شد که با نگاهی به خواسته ها و عدم توانایی های این افراد و با ارائه راهکارهای کمکی و پوششی در تلاش بودن تا مشکلات ناشی از این اتفاقات را برای این افراد کاهش دهند . شرکت های بیمه انواع مختلفی دارند و بصورت خصوصی و یا دولتی به ثبت می رسند . شرکت های بیمه عمدتا همه خسارت های ناشی از خطرات و اتفاقات مختلف را برای مشتریان خود تا حد زیادی با دریافت مبلغی بصورت ماهیانه به عنوان سهم تامین و یا عضویت بر عهده می گیرند .
خسارت هایی که بیمه ها بر عهده می گیرند انواع مختلفی دارد به عنوان مثال خسارات ناشی از درمان ، عمر ، از کار افتادگی ، حمل و نقل ، سلامت ، آتش سوزی ، سیل ، زلزله ، تصادفات ، خشکسالی ، سرقت و … که هر روز نیز بر تعداد آنها افزوده می شود . به دلیل اینکه اکثر مردم با اتفاقات و خسارت های مختلف نا خواسته روبه رو بوده اند می توان گفت شرکت های بیمه به راحتی توسط مردم مورد اقبال و پذیرش قرار گرفته اند و هر ساله افراد اعظم جامعه به دلایل مختلف اقدام به خرید سهم در هر یک از شرکت های بیمه ای نموده و خود را تحت پوشش این شرکت ها قرار می دهند .
قانون بیمه در ایران در سال 1316 تصویب شد . این قانون بیمه را اینگونه تعریف می کند : بیمه تعهدی است که به موجب آن طرفی تعهد می کند که در ازاء پرداخت وجه و یا وجوهی به وسیله طرف دیگر در صورت بروز حادثه تعیین شده در قرار داد خسارت و یا جبران حدود زیادی از خسارت را عهده دار شود . در این رابطه متعد را بیمه گر و طرف تعهد را بیمه گذار می نامند . وجهی هم که بیمه گذار به بیمه گر پرداخت می کند را موضوع بیمه می نامند .
برای ثبت شرکت بیمه ای باید از بیمه مرکزی ایران مجوز دریافت شود . تمامی شرکت های بیمه ای داخلی و خارجی تابع نظامنامه های تعیین شده در اداره دادگستری می باشند . بنابر این باید در تمامی طول حیات این بیمه تمامی مندرجات در این نظامنامه ها به خوبی رعایت شود در غیر اینصورت ادامه حیات این شرکت غیر ممکن می شود .
در نظامنامه این شرکت ها باید مواردی تعیین و توسط موسسین متعهد شود که بر اساس مفاد ماده 9 این نظامنامه صراحتا باید مسائل زیر را مد نظر قرار داده و تعیین تکلیف نماید :
- نفراتی که نیاز است اظهارنامه ثبت بدهند
- مواردی که باید الزاما در نظامنامه قید شود .
- مدارک و مستنداتی که باید ضمیمه اظهارنامه شرکت شوند
- مواردی که با تغییر انها باید مجددا به ثبت برسند
- نحوه ثبت شعبه و نمایندگی
- مواردی که باید پس از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها با هزینه شرکت اعلام شوند .
- تعرفه ترجمه و صحه گذاری این ترجمه
در همین راستا شرکت های بیمه می توانند ثبت نمایندگی و شعبات خود را به سایر افراد حقیقی دیگر با رعایت موارد برون سپاری نمایند . یعنی افراد حقیقی و یا حقوقی دیگر می توانند با ارائه مدارک و شرایطی اقدام به ثبت یک نمایندگی و یا شعبه از شرکت بیمه ثبت شده نموده و فعالیت خود را زیر نظر شرکت اصلی اداره نمایند . به همین منظور ماده 4 آئین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه شخص متقاضی ثبت نمایندگی شرکت بیمه ای باید شرایط زیر را دارا باشد :
- تابعیت ایرانی
- اعتقاد به اسلام و یا سایر ادیان پذیرفته شده کشوری
- عدم سوء پیشینه
- عدم اعتیاد به مواد مخدر
- انجام امور خدمت وظیفه عمومی و یا معافیت از این خدمت برای آقایان
- داشتن مدرک کارشناسی بیمه و یا سایر رشته های مرتبط با بیمه .
تبصر4ه : شش ماه سابقه فعالیت در صنعت بیمه الزامی است . افرادی هم که سابقه یکساله به بالا دارند می توانند با رشته کارشناسی غیر مرتبط اقدام به ثبت شرکت نمایند . افراد دیپلمه هم باید حداقل دو سال کار مرتبط داشته باشند . همچنین طی دوره آموزشی برای افرادی که دارای سوابق و مدارک لازم نیستند این افراد را مجاز به ثبت شرکت بیمه ای خواهد کرد .
این نمایندگی ها باید توسط خود شرکت اعطا کننده نمایندگی مورد بررسی و تائید صلاحیت قرار بگیرند . این شرکت ها باید برای اعطاء نمایندگی های خود موارد زیر را مد نظر قرار داده و بررسی نمایند :
- نمایندگی باید توسط اشخاص حقوقی در قالب سهامی خاص ، تضامنی و یا تعاونی تشکیل شود .
- اساسنامه نمایندگی باید توسط شرکت تائید شود
- نمایندگی باید انحصارا فعالیت نماید
- نمایندگی باید حداقل 3 نفر هیئت مدیره داشته باشد
- نمایندگی باید حداقل 500 میلیون ریال سرمایه داشته باشد
- نمایندگی باید حداقل 50 درصد کل سرمایه مورد نیازش را در حساب نمایندگی سپرده و گواهی بانکی دریافت و ارائه نماید
- نام موسسین و مدیران به انضمام میزان سهام آنها باید ارائه شود
- مدیران نمایندگی نباید دارای سوء پیشینه باشند
- نمایندگی باید مدیر عامل و عضو بیمه ای هیئت مدیره داشته باشد
- نمایندگی باید اظهارنامه ثبت نمایندگی حقوقی داشته باشد .
تمامی تغییرات مورد نیاز در نمایندگی باید با توافق شرکت بیمه حاصل شود و این تغییرات باید در اداره ثبت شرکت ها منظور شود . برای اعطاء نمایندگی شرکت بیمه و همچنین تغییرات این نمایندگی ها باید بیمه مرکزی اعلام نظر و تایید نماید . در صورتیکه در مدت 20 روز این جوابیه از بیمه مرکزی صادر نشد به منزله تایید تلقی می شود .
ثبت شرکت حقوقی برای راه اندازی یک شرکت بیمه در قالب شرکت سهامی خاص ، شرکت تضامنی و یا شرکت تعاونی باید انجام پذیرد و در یکی از این قالب ها معمولا فعالان حوزه بیمه شرکت به ثبت می رسانند . برای ثبت هر کدام از این شرکت ها باید مقررات خاص آنها رعایت شود و این موضوع از حساسیت زیادی برخوردار است . برای ثبت شرکت بیمه ای خود ابتدا با مشاورین و متخصصین ثبت شرکت و ثبت برند نوبل تماس گرفته و پس از بررسی های لازم و دریافت مشاوره کافی اقدام فرمایید . همواره کارشناسان و متخصصین ما در کنار شما خواهند بود .